top of page
IMG_5862.JPG

ONZE MISSIE

DUURZAAM - BETAALBAAR - AUTHENTIEK

Sinds duizenden jaren bleef de klassieke baksteen onveranderd en lange tijd leek het erop dat dit ook niet zou veranderen. Maar alles moet mee met zijn tijd en zo ook de traditionele klei-gebakken baksteen. Het traditionele energie-intensieve ovenproces bij hoge temperaturen is eenvoudigweg niet langer houdbaar. Alleen een radicale omslag in de productiemethode kan de klassieke baksteen die wij allen waarderen in stand houden.

Daarom is Lowie Bricks (LOW Impact) in 2019 een onderzoek- en ontwikkelingsprogramma gestart om duurzame en betaalbare alternatieven te vinden voor klassieke gevelstenen. Door uitgebreid te experimenteren met nieuwe, gepatenteerde technieken is Lowie Bricks erin geslaagd de esthetische en kwalitatieve kenmerken van keramische bakstenen te behouden.

Lowie Bricks gaat in tegen de perceptie dat duurzaamheid geld kost. Wij geloven dat echte ecologische vooruitgang alleen mogelijk is als het ook betaalbaar is. Dit is nog geen eindpunt, wij zijn voortdurend op zoek naar oplossingen om de milieu impact verder te verlagen, met als uiteindelijk doel: zero impact.

23.jpg
IMG_5856_edited.jpg
bottom of page